Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki drożdżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 6 szkl
drożdży 50 dag
soli 1 łyzka
wody ciepłej 2 szkl
olej 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki drożdżowe

w misce rozpuscić drożdże w wodzie dodać 2 szkl maki i odstawić do wyrośnięcia.Gdy wyrosnie dodaj sól reszte mąki i olej wszystko dobrze wyrobić i pozostawic w ciepłe miejsce do wyrosnięcia.Podzielic ciasto na bułeczki i piec ok 20 min.w piekarniku nagzranym do 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 10.12.2010 00:42
Szybki, prosty przepis a o to właśnie chodzi, żeby było proste i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak