Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś indycza w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 0,7 kg.
suszona szałwia z apteki opak.
sól 1 łyżeczka
kostka rosołowa
Żelatyna wieprzowa Prymat
ananas mała puszka
brzoskwinia mała puszka
bazylia 1 łyżka
tymianek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pierś indycza w galarecie

wymieszać zioła z solą i dokładnie natrzeć pierś odstawić na 30min.by mięso przeszło aromatem ziół,ułożyć mięso w metalowej formie,na dno wlać odrobinę wody piec w temp.180st.ok.40min. podlewając mięso sokiem z ananasa i brzoskwiń oraz rosołkiem z kostki gdy mięso będzie miękkie wyłączyć piekarnik i pozostawić mięso w sosie do wystygnięcia po czym wyjąć i pokroić w plastry ułożyć na półmisku przyozdobić pokrojonymi owocami pozostały sos z pieczenia przecedzić ,podgrzać,rozpuścić żelatynę i zalać tężejącą galaretą wstawić do lodówki by zastygło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 07.11.2013 11:30
fajny przepis :-)
angelika14 26.10.2011 14:26
bardzo mi się podoba ten przepisik, z chęcią bym sobie zjadła kawałeczek tych pyszności
Wafelek2601 13.07.2011 23:46
super
Grazyna0211 28.04.2011 09:45
zapowiada się bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak