Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4
boczek 200g
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
sos sojowy 1lyżka
kostka rosołowa
mąka
tłuszcz do smażenia
przyprawy
cebula 1

Przepis i sposób przygotowania na: bitki z boczkiem

kotlety delikatnie rozbić, obtoczyć w musztardzie francuskiej (ok. 4 łyżki) i zostawić na jakiś czas w lodówce
rozgrzać tłuszcz i podsmażyć kotlety z obu stron, dodać pokrojony w kostkę boczek i trochę podsmażyć
zalać 2 szklankami wody i dodać sos sojowy i cebulę oraz liście laurowe i kostkę rosołową
dusić pod przykryciem aż mięso zmięknie (ok. 30 min)
przyprawić do smaku podanymi przyprawami (musi być wyczuwalny smak musztardy, w razie potrzeby dodać łyżeczkę musztardy)
3 łyżki maki rozrobić z zimną wodą i dodać so sosu
gotować jeszcze ok. 7 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 04.12.2010 00:12
Jakież dobroci! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak