Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ratatuja

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółte papryki 2
średnie cukinie 2
pomidorów 8
cebule 4
ząbków czosnku 6
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa 0.5 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ratatuja

Paptyki,cukinie,bakłażany i pomidory myjemy i kroimy w kostkę Na 2 łyzkach oliwy podsmażamy pokrojona w krażki cebule i zmiażdżony czosnek.Przekładamy do garnka Na tej oliwie podsmażamy paprykę cukinie i bakłażany. Warzywa wsypujemy do garnka z cebula i czosnkiem.Dodajemy pomidory i doprawiamy ziołami solą i pieprzem,Polewamy reszta oliwy i dusimy ok.30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak