Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w zalewie miodowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule duże 2 szt.
cytryny 1/2
olej 1/3 szklanki
miód 1/2 szklanki
ocet balsamiczny 1/3 szklanki
rozmaryn świeży 2 gałązki
filety śledziowe 8 w oleju

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w zalewie miodowej

Śledzie i cytrynę pokrój na kawałki, cebulę drobno posiekaj. W rondlu rozgrzej olej, podsmaż cebulę, następnie dodaj miód i ocet. Wychłodzoną zalewą zalej śledzie. Wstaw do lodówki na co najmniej 6 godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 21.10.2011 23:36
fajny pomysł
rzenia15 22.06.2011 10:52
ciekawy przepis
marta1371 05.04.2011 16:14
smaczne
Sylwia88 18.12.2010 00:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak