Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta pekińska po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 główki
papryka czerwona 1/2 szt
pieprz syczuański do smaku
olej sezamowy do smażenia
ocet 2 łyżki
cukier 4 łyżki
sos sojowy jasny 1 łyżka
sól 1/2 łyżki
imbir 1 kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta pekińska po chińsku

Kapustę pokroić na cienkie paski długości ok. 5 cm. Paprykę oczyścić z pestek i pokroić w cienkie paski. Wymieszać kapustę, paprykę, imbir i pieprz.
Wymieszać składniki sosu: , polać warzywa. Rozgrzać olej sezamowy i polać nim kapustę. Dokładnie wymieszać i odstawić na min. 2 godz. Podawać jako dodatek do dań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 03.12.2010 23:14
Nazwa faktycznie fajna:)
agi361 03.12.2010 21:35
sałatkę serdecznie polecam:) a pochodzenie tej kapusty faktycznie jest zagadką gdyż hoduje się ją praktycznie wszędzie;p
bami 03.12.2010 20:49
Ciekawe czy kapusta pekińska jest z pekinu? ... taka mnie refleksja naszła po przeczytaniu nazwy przepisu :P Ciekawy przepis na sałatkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak