Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki rybne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 2 szt
natka pietruszki
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki rybne

Dorsza filetujemy i mielimy w rozdrabniaczu lub maszynce do mielenia. Do zmielonej ryby dodajemy jajko, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą (aby łatwiej formować klopsiki) i doprawiamy Przyprawą do potraw Kucharek.

Formujemy małe, równe klopsiki i obtaczamy w mące.

Smażymy na rozgrzanym oleju.

Do klopsików podałam frytki i surówkę z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 29.02.2012 18:58
dziękuję
agnieszkalider 29.02.2012 13:48
pyszności
Ela15 02.06.2011 17:01
super
Jolanta40 11.03.2011 08:48
my jadamy ryby kilka razy w tygodniu :)
stokrotka 10.03.2011 20:18
mniam, w sam raz na piątek
Jolanta40 05.03.2011 16:51
polecam :)
jolaxa1 04.03.2011 21:13
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak