PIECZEŃ CIELĘCA

PIECZEŃ CIELĘCA

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    100 g
  • marchew duża

    4 szt
  • kalafior

    1 szt
  • groszek konserwowy

    1 szk
  • czosnek

    2 ząbki
  • cielęcina bez kości

    1 z udźca
  • papryka czerwona

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CHUDĄ CIELĘCINĘ BEZ KOŚCI DOKŁADNIE MYJEMY I OSUSZAMY RĘCZNIKIEM.SŁONINĘ KROIMY W CIENIUTKIE PASECZKI I NASZPIKUJEMY MIĘSO, A NASTĘPNIE NACIERAMY SOLĄ I PIEPRZEM ZE WSZYSTKICH STRON. JEŚLI CHCEMY BY SMAK BYŁ BARDZIEJ WYRAZISTY MOŻEMY POWTYKAĆ POKROJONY CZOSNEK.ROZGRZEWAMY MASŁO NA PATELNII DO ZRUMIENIENIA PODSMAŻAMY MIĘSO ZE WSZYSTKICH STRON. OBRANĄ MARCHEW KROIMY W SŁUPKI , KALAFIOR DZIELIMY NA RÓŻYCZKI. NACZYNIE ŻAROODPORNE SMARUJEMY TŁUSZCZEM UKŁADAMY POKROJONĄ MARCHEW OSĄCZONY GROSZEKI PODSMAŻONE MIĘSO Z TŁUSZCZEM NA WIEZRCHU ROZKŁADAMY RÓŻYCZKI KALAFIORA .DO POŁOWY ZALEWAMY BULIONEM. NACZYNIE WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA I ZAPIEKAMY AŻ MIĘSO BĘDZIE MIĘKKIE.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

buksiak12

17.09.2010 09:38
to pewnie jest wyśmienite

Beata82

27.05.2010 21:36
świetne!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat