Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowo - cynamonowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 3
cukru pudru 40 dag
cynamonu 1 1/2 łyzki
wiśniówki 1 łyżka
migdałów 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowo - cynamonowe

Migdały zalać wrzatkiem, obrac ze skórki, nastepnie zetrzeć. Wymieszać z cynamonem i wiśniówką. Ze schłodzonych białek ubić sztywną pianę, dodać do niej 30 dag cukru pudru, wymieszać. Dołożyć do ciasta, delikatnie wymieszać. Rozwałkować ciasto na grubość ok 5 mm, foremką (np w kształcie gwiazdki) wykrawać ciasteczka. Zostawić na noc, by obschły. Blache do pieczenia wyłożyć pergaminem. Zachowując odstepy, ułozyć na niej ciasteczka. Piec 3-5 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 250 st C. Wyjąć, przestudzić, posypać cukrem pudrem. Można ozdobić polewą czekoladową.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika192 09.12.2010 12:38
pycha:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak