Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z żurawiną:

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet winny 1 łyżka
sól - do smaku
cukier - do smaku
pieprz mielony - do smaku
masło 2 łyzki
konfitura żurawinowa 2 łyżki
kapusta czerwona 1/4 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z żurawiną:

Kapustę drobno uszatkować. Zalać osoloną ( 1 łyżeczka soli ) wodą .Gotować 30 minut .Odcedzić .W rondlu rozpuścić masło. Włożyć kapustę .Dodać konfiturę z żurawiny , ocet i dusić mieszając 15 minut. Doprawić do smaku solą , pieprzem i jeśli trzeba cukrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 20.06.2013 15:12
dobry dodatek
maciek7 19.05.2012 20:44
pyszna
gosia47-47 26.12.2010 11:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak