Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa z pulpetami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół
mięso z rosołu
pęczek koperku
majeranek
sól, pieprz do smaku
śmietana 1/2 szklanki
ryż ugotowany 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa z pulpetami

Obrane mięso z rosołu miksujemy, ale nie na papkę, tylko do konsystencji mielonego. Dodajemy ryż, wbijamy jajko, przyprawiamy i wyrabiamy masę. Zostawiamy, żeby wchłonęła wszystko co trzeba na 15 min. Formujemy okrągłe pulpety wielkości orzecha włoskiego i wrzucamy na gotujący się z dodatkiem koperku rosół, około 8-10 min. Na koniec zupę zabielamy śmietaną, ile % lubimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.03.2014 12:21
pyszna zupka
Anna169Hosz 07.01.2014 11:01
Pyszna zupka.
05.01.2014 21:59
Ja też uwielbiam zupy, gorący kubek serowa to moja ulubiona:)
pestka 20.12.2012 00:19
lubię zupy
elzbietar64 08.04.2012 17:01
zupa super
Ewelina38 05.05.2011 18:50
świetny pomysł na pyszny obiadek
SmacznaPyza 27.03.2011 19:27
bardzo apetycznie się zapowiada
Koper 03.03.2011 10:58
koperek jest pyszny :)
Goya 06.12.2010 21:29
smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak