Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłko z makiem i bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4
masa makowa
bakalie
ser mascarpone

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłko z makiem i bakaliami

Umyć jabłka, odciąć czubek, gniazdo wydrążyć.
Farsz: W miseczce zmieszać 4 łyżki serka Mascarpone i posiekane bakalie.
Wydrążone jabłka napełnić farszem i serkiem mascarpone. Przykryć odciętym wcześniej czubkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.02.2014 07:49
bardzo lubię pieczone jabłka
treonina 20.06.2013 20:54
kocham takie jabłuszka!
Bernadeta1 06.06.2013 17:20
świetny pomysł
RenataZ-et 17.12.2012 22:59
uwielbiam pieczone jabłka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak