Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny karp

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny 1
jajko 2
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka 5-6 łyżek
karp kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny karp

Karpia kroimy na dzwonka .Kropimy sokiem z cytryny .Jajka rozmącamy w głębokim talerzu doprawiamy solą i pieprzem.Mąkę i bułkę wsypujemy do dwóch osobnych talerzy.Dzwonka karpia panierujemy najpierw w mące ,jajkach ,a następnie w bułce tartej.Smażymy na rumiano Usmażonego karpia układamy na półmisku, a na każdy kawałek kładziemy kawałek masła .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 31.08.2012 14:20
właśnie im częściej tym smaczniejszy
berys18 23.11.2011 07:35
to prawda - karp smakuje nie tylko w Wigilię
ben-ka 11.12.2010 09:26
Oj ja karpia lubię nie tylko w Wigilię:)
edyta44 06.12.2010 10:50
najlepiej smakuje w wigilie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak