Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowo-ziołowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 400 gram
cebula czerwona 1 sztuka
bakłażan
wino wytrawne
czosnek
sól
oliwa
oregano
natka pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowo-ziołowy

Garść suszonych grzybów zalać wrzątkiem. Gotować przez 30 minut i odstawić na kolejne 30 minut. Pierś z kurczaka pokroić w większą kostkę. W garnku podsmażyć na 2 łyżkach oliwy pokrojoną w kostkę cebulę, bakłażan, czosnek i mięso. W chwili gdy się przyrumieni zalać winem. Potem dodać grzyby. Dołożyć posiekaną bazylię, oregano, natkę pietruszki. Przyprawić do smaku. Gotować na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 08.11.2011 18:41
lubię gulasz
Zoso 08.11.2011 18:41
lubię gulasz
nikusonka 07.02.2011 21:56
brzmi apetycznie, ciekawe jak smakuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak