Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camambert panierowany z zielonym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 2 sztuki
jaja 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
por 1/2 sztuki
seler naciowy 2 gałązki
olej do smażenia
bazylia
jogurt naturalny 75 g
oliwki zielone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Camambert panierowany z zielonym sosem

Na odrobinie oleju podsmażyć pora (najlepiej tylko zieloną część) pokrojonego w półplasterki, dodać posienany seler naciowy i smażyć parę minut na niezbyt duzym ogniu. Dodać oliwki pokrojone w plasterki i zielony pieprz marynowany. Smażyć chwilkę i wlać gęsty jogurt naturalny. Doprawić do smaku, pieprzem zielonym i suszoną bazylią, dusić kilka minut.
Jajko roztrzepać w miseczce.
Ser camambert (fajny będzie z zielonym pieprzem w środku) zamoczyć w jaku, potem w bułce tartej i smażyć na patelni z odrobiną oleju. Smażyć z obu stron po kilka minut, tak, żeby panierka się zarumieniła.
Podawać polany zielonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 28.01.2012 22:02
pyszny!
Jolanta40 26.03.2011 19:09
mój ulubiony serek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak