Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka cytrynowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mąka tortowa 23/4 szkl.
cukier puder 11/4 szkl.
jajko 5 szt,
proszek do pieczenia maly 1 szt.
sok z cytryny 3-4 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: babka cytrynowa

Make zmieszac z proszkiem,margarynę utrzec z cukrem i wbijac do niej po 1 jajkuoraz stopniowo dodawac mąke ,cięagle ucierając .dodać sok z cytryny.Forme natluscic ,wywypac tarta bułką,wlożyc ciasto.piec do 1 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 19.06.2011 17:08
babeczki są super
iwona332 19.09.2010 18:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak