Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w maśle cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sola filety 1 kg
masło 100 g
sok z cytryny 3
natka pietruszki
wino białe 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w maśle cytrynowym

Delikatnie myjemy i osuszamy rybę .Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy na nim rybę około 4 minut na średnim ogniu .Obracamy rybę i smażymy jeszcze chwile .Dodajemy sok z cytryny i wino.Gotujemy razem około 5 minut aż płyn odparuje .Przed podaniem posypujemy natka pietruszki drobno posiekaną .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.05.2013 08:19
smaczna rybka
Grażyna13 08.10.2012 19:01
Pyszne smaki :)
jeta72 28.05.2012 10:47
brzmi pysznie :-)
Norgiusz 16.05.2012 07:40
bardzo lubię solę
barbara11561 22.07.2011 07:19
pyszna
ben-ka 20.04.2011 08:54
smaczna rybka:)
wiktor188 23.03.2011 22:28
rybka mniam mniam
edyta44 06.12.2010 10:49
uwielbiam rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak