Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Łopatka b/k 40 dag
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
olej do smażenia 2 łyżki
bulion warzywny 1/2 litra
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka duszona

Mięso płuczemy, kroimy na 2 cm plastry, rozbijamy tłuczkiem. Obtaczamy w mące. Olej rozgrzewamy w rondlu, wkładamy mięso i smażymy z obu stron. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy aż się zarumieni. Dolewamy bulion, dodajmy paprykę i dusimy pod przykryciem ok. 1, 5 godziny. Pod koniec doprawiamy oraz dodajemy rozrobioną w wodą mąkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak