Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynabonki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
drożdże 50 g
mleko 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
białko 1 szt
olej 1/3 szkl
cynamon 5 łyżek
masło 3 łyżki
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Cynabonki

Mleko, drożdże, kilka łyżek mąki i cukier wymieszać i odstwić do wyrośnięcia. Nastepnie zaczyn połączyć z mąką, jajkiem, żółtkiem, olejem i wodą. Zagnieść gładkie ciasto i odstwić do wyrośnięcia. Rozwałkować ciasto na placek o grubości ok 1cm. Cynamon wymieszać z masłem i rozsmarować na cieście. Zwinąć roladę i odcinać plasterki. Posmarować je rozmąconym jajkiem. Piec w 170st na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina92 17.02.2011 12:25
szukalam wlasnie przepisu na nie!
Karolina92 17.02.2011 12:25
szukalam wlasnie przepisu na nie!
martynia6 06.12.2010 08:31
ciesze się, że się podobają. I faktycznie są uzalezniajace!;)
Iwona56 04.12.2010 09:26
wyglądają przepysznie
suzana 03.12.2010 15:20
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak