Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 3 sztuki
włoszczyzna 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
ziele angielskie 2 ziarenka
pieprz ziarenka 2 ziarenka
czosnek przeciśnięty 3 ząbki
majeranek do smaku 1/2 łyżeczki
ocet winny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Z warzyw, liścia laurowego, czosnku, majeranku, ziaren pieprzu oraz ziela angielskiego gotujemy bulion. Dodajemy obrane i przekrojone na pół buraki i gotujmy na małym ogniu ok. 2 godzin. Następnie doprawiamy octem, solą oraz pieprzem. Ściągamy z ognia i studzimy. Można podawać z ziemniakami, startymi burakami, jajkiem ugotowanym na twardo, uszkami lub krokietami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak