Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z orzechów laskowych

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zmielonych orzechów laskowych 10 dag
sypkiej kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka
cukru 4 łyżki
śmietany kremówki szklanka
zagęstnika do śmietany torebka
twaróg 25 (mielony)
rum 3/4 szklanki
Do dekoracji: kilka
orzechy laskowe kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z orzechów laskowych

Zmielone orzechy wymieszać z kawą, twarogiem i cukrem, a potem ze śmietaną ubitą z zagęstnikiem i doprawioną rumem. Krem włożyć do szklanej salaterki, ozdobić kilkoma orzechami i wstawić do lodówki. Podawać z kruchymi ciasteczkami, kawą lub gorącą czekoladą.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 18.06.2011 12:23
lubię orzechy
Ania67 16.05.2011 22:59
kusi:)
Monika192 02.02.2011 17:09
mniammm
diablica85 26.07.2010 14:46
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak