Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa masa do karpatki

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/2 l
mąka ziemniaczana 2 1/2 łyżki
mąka pszenna 1 1/2 ł łyżki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa masa do karpatki

Mleko z cukrem zagotować,nastepnie utrzeć margarynę i dodać po ostudzeniu i dodawać ugotowany budyn z maki ciągle mieszajać ,aby powstała jednolta masa.Masą przełozyć 2 placki wczesniej upieczone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 25.12.2011 12:15
pyszna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak