Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanki z szynką i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułki podłużne 4
ser żółty 20dag
pieczarki 8
masło 2łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
wędlina 4plastry

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanki z szynką i pieczarkami

Pieczarki oczyścić,pokroić w plasterki.Wędlinę drobno pokroić.Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Bułki rozciąć wzdłuż na pół.Każdą połówkę posmarować masłem.Na bułkach poukładać plasterki pieczarek i pokrojoną wędlinę.Posypać serem oraz ziołami prowansalskimi.Zapiekanki poukładać na blasze.Zapiekać ok.10min. w temp.180stopniC.Udekorować bazylią.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 09.04.2011 10:05
lubię wszystkie zapiekanki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak