Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki na ostro na słodkiej kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 4 szt
biała kapusta 0,5 szt
ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 200 gr
chili Prymat do smaku
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
smalec 1/4 kostki
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki na ostro na słodkiej kapuście

w garnku rozgrzewamy smalec ,po kolei układamy polędwiczki ,na które rozdrabniamy czosnek.w tym czasie szatkujemy około pół główki białej kapusty i gotujemy ja chwile w osolonej wodzie.dobrze wysmażone polędwiczki wykładamy na talerz a na ich miejsce wrzucamy do tłuszczu odsączoną z wody kapustę i smażymy doprawiając sola i chilli.rozgrzewamy piekarnik do około 180stopni na blaszce układamy najpierw podpieczona kapustę a następnie polędwiczki .pieczemy okolo30 minut sprawdzając by sie nie przypaliły. z ugotowanych i zmielonych ziemniaków wyciągamy 1/4 ich cześć a na to miejsce dodajemy tyle samo maki ziemniaczanej .wygniatamy cisto i formujemy malutkie kluseczki z dziurka .gotujemy w osolonej wodzie .podajemy okraszone cebula ze smalcem i oczywiscie daniem glownym ,życze smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak