Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica wołowa w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 6 plastrów
jajko 4 sztuki
mąka 1 i 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
sól 1 i 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
olej 1 szklanka
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wołowa w cieście

Mąkę przesiać, stopniowo wsypywać do żółtek roztrzepanych z mlekiem, stale ubijając, dodać czosnek, sól, pieprz i majeranek, ubijać na jednolite ciasto. Ubić białka, lekko wymieszać z masą żółtkową. Zbite steki zanurzyć w cieście. Mięso w cieście obsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać z ugotowanym ryżem i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak