Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z zieloną herbatą i musem kiwi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
żółtko jajek 2
cukier puder 6 łyżeczek
cukier waniliowy 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
śmietana 30% 250 ml
kiwi 4 sztuki
bakalie
herbata zielona 4 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z zieloną herbatą i musem kiwi

Żelatynę rozpuścić w 250 ml wrzątku.Herbatę zaparzyć w 200ml wody.
Żółtka ubijamy na puszystą masę z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny.
Do masy dodajemy zaparzoną herbatę i rozpuszczoną żelatynę, mieszamy, wkładamy do lodówki aby masa stężała.
W tym czasie ubijamy śmietanę, razem z posiekanymi bakaliami dodajemy do tężejącej masy mieszamy, układamy do 4 pucharków, wkładamy ponownie do lodówki do całkowitego stężenia.
Kiwi miksujemy na mus, dodajemy ew cukru.
Przed podaniem układamy mus do pucharków, dekorujemy rodzynkami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 19.04.2011 10:34
fajne
matii6 15.03.2011 19:48
pomysłowe
Koper 19.02.2011 10:45
interesujący, nawet bardzo :)
alaaa 12.12.2010 15:55
wygląda na smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak