Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 2 kg
cukier 1 kg
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowy

Truskawki umyj bardzo dokładnie. Obierz je z liści i szypułek. Poukładaj je do słoików mniej więcej do dwóch trzecich wysokość słoika. Do każdego słoika wsyp szklankę cukru. Całość zalej przegotowaną, zimną wodą. Pasteryzuj około 10 minut.

Słoiki poukładaj w ciemnym miejscu do góry dnem, aż do ostygnięcia.
Tak przygotowany kompot truskawkowy przetrwa całą zimę (o ile tylko ktoś go wcześniej nie zje).

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 03.12.2010 11:39
Nie ma to jak smak z dzieciństwa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak