Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżówki z dżemem z cukinii

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 500 g
mleko 1/2 szkl
drożdże 50 g
cukier 1/2 szkl
olej 1/3 szk
jajko 1 szt
żółtko jajek 1 szt
białko 1 szt
woda 1/2 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówki z dżemem z cukinii

Mleko, drożdże, kilka łyżek mąki i cukier wymieszać i odstwić do wyrośnięcia. Nastepnie zaczyn połączyć z mąką, jajkiem, żółtkiem, olejem i wodą. Zagnieść gładkie ciasto i odstwić do wyrośnięcia. Z ciasta formować bułe czki w środek każdej wkładać toche dżemu. Posmarować bułeczki rozbełtanym białkiem. Piec w 170st na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 23.07.2013 15:25
świetne drożdzówki
Misiabe 03.12.2010 11:39
Ślicznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak