Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka na pikantnie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 40dag
papryka czerwona 1
papryka zielona 1
fasola czerwona z puszki 1puszka
pomidory krojone z puszki 1puszka
cebula
ząbek czosnku
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka na pikantnie

papryki oczyścić i umyć,pokroić w grubsze paseczki.Obrać cebulę i grubo posiekać.Czosnek obrać i pokroić w plasterki.W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju.Wrzucić czosnek i cebulę,usmażyć na złoty kolor.Dodać mięso.Mieszając,smażyć je ok.2min.Podlać wodą i dusić do miękkości ok.30min.Na 15min przed końcem duszenia dodać osączoną fasolę,paski papryki i zmiksowane pomidory.Przyprawić solą,pieprzem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 08.01.2011 15:49
fajne
Ewelina47 10.12.2010 09:08
mniam mniam
Emilia22 03.12.2010 10:22
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak