Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z boczkiem i kiełkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzony boczek 35dag
pieczarki 30dag
fasola czerwona puszka
cebula 1
ząbek czosnku 1
przecier pomidorowy 1 łyżka
sól
pieprz
chili
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
ziele angielskie 3szt
Liść laurowy suszony Prymat 3
wrzątek 2l
olej
pietruszka
bulion 1 kostka
kiełki 1 słoik (fasoli)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z boczkiem i kiełkami

Boczek kroimy w kostkę, cebulkę w kosteczkę, czosnek w plastry, pieczarki w grube plastry.
Podsmażamy boczek na łyzce oleju, dodajemy cebulę, czosnek, smazymy ok 5 minut, w tym czasie na osobnej patelni podsmażamy pieczarki.
Do podsmazonego boczku dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy dokładnie i smażymy jeszcze 3 minuty, zalewamy boczek przygotowany z bulionem z kostki (na wędzonym boczku), dodajemy pieczarki, przyprawiamy dużą iloscia pieprzu i chilli, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, dusimy ok 10 minut.
Pod koniec dodajemy odsączoną fasolę i kiełki fasoli, podajemy z pietruszka:) Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 16.07.2012 17:07
mm.. coś dla mnie;)
Kuchareczka2 15.06.2012 13:23
smaczna musi być
Dorota59 25.05.2012 19:11
brzmi smacznie
ankaryba 24.04.2012 12:43
ciekawa :-)
Wafelek2601 24.03.2012 10:06
pyszna zupka
Ada-Gaba 23.03.2012 07:09
pyszna
Wacław 11.03.2012 11:23
na pewno smaczna
olkaaa 06.03.2012 07:43
bardzo ciekawy pomysł
caralajna 05.03.2012 09:07
ciekawe
aacaac 13.02.2012 13:05
fajne
Marta1986 13.01.2012 00:26
dobre :)
cooleczka 06.01.2012 10:59
fajny zestaw składników
kuklik 05.12.2010 07:26
bardzo ciekawa ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak