Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolmopsy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1 kg
cebula 3-4 sztuki
olej
ocet kilka łyżek
ogórki kwaszone 1/2 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Rolmopsy

Śledzie z beczki po wypatroszeniu moczyć 12 godzin, po czym ściągnąć z nich skórę, wyjąć ości i umyć. Na każdym płacie śledzia położyć plaster cebuli i odpowiednio przycięty kawałek ogórka kwaszonego. Zwinąć płat w rulon , spiąć wykałaczką i ułożyć w słoju, zalać olejem z dodatkiem odrobiny octu. Pozostawić w chłodnym miejscu. Następnego dnia śledzie są gotowe do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 21.09.2011 08:02
uwielbiam
angelika14 30.08.2011 21:46
Smaczna:)
RenataZ-et 03.12.2010 09:28
Lubię taką przekąskę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak