Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z camenbertem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt.
ser camembert 1 szt.
posiekana zielenina 1 łyżka
masło
sól
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
bulion warzywny 0,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z camenbertem

Cebulę posiekać i zeszklić na maśle.
Dodać bulion.
Z camenberta (musi być dojżały) odkroić białą skórkę a środek pokroić w kostkę i dodać do wywaru. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
Całość zmiksować. Doprawić pieprzem i solą. Posypać zieleniną ( im więcej rodzajów ziół, tym lepiej).
Najsmaczniejsza z bakietką pokrojoną w talarki i podsmażoną na maśle smakowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 12.01.2012 12:26
pycha
Dorian 25.09.2011 17:44
pysznie wyglada
Magdalena80 17.06.2011 23:18
pyszności
kate.500 02.06.2011 07:49
podane jak w dobrej restauracji... zasluguje na wiele, wiele plusikow...
Kopiko1983 25.05.2011 06:42
Już mi ślinka leci! Pysznie...
ElizaT 31.03.2011 11:04
dużo serca w tym przepisie i zdjęciach widać !
traktorek 09.02.2011 11:37
bardzo interesująca
Joanna108
Joanna108 17.01.2011 20:32
Tak ser tylko ze środka, biały nalot odkroić - gdyby się tego nie zrobiło, to w zupie pływałyby nieestetyczne grudki.
kuklik 15.01.2011 15:10
ciekawe a ser dodać tylko z środka?
Joanna108
Joanna108 12.01.2011 18:35
Ponieważ zależało mi na dodatkowym efekcie wizualnym do zupy na zdjęciu dodałam także dodatkowo cebulę czerwoną pokrojoną w talarki i podsmażoną na maśle z dodatkiem przyprawy curry.
krzyniu1984 25.12.2010 17:33
ciekawa!
alaaa 17.12.2010 20:41
brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak