Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos szczypiorkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
olej 1-2 łyżki
drobno posiekany szczypiorek 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sól, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos szczypiorkowy

Jajka umyć, ugotować na twardo, obrać. Wyjąć żółtka, utrzeć z olejem, doprawić do smaku octem winnym, solą i cukrem, rozrzedzić przegotowaną wodą do pożądanej gęstości. Dodać drobno posiekane białka i szczypiorek. Podawać do zimnych mięs i wędlin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 09.07.2011 13:00
super
RenataZ-et 03.12.2010 09:29
Fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak