Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sznycle cielęce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z mięsa cielęcego z udźca 4
Zioła prowansalskie suszone Prymat
jaja 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: sznycle cielęce

Mięso zbić tłuczkiem, starając się nadać sznyclom owalny kształt. Posolić i oprószyć ziołami - można do tego celu użyć gałki muszkatołowej, cynamonu, bazylii, tymianku -co kto lubi. Następnie panierować (maczając najpierw w roztrzepanym jajku, a potem w tartej bułce). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Gorące sznycle są podstawą doskonałego dania obiadowego. Przed podaniem, już na talerzu lub półmisku, na każdy sznycel kładziemy wiórek masła. Podajemy z ziemniakami lub ryżem, surówkami, jarzynami z wody itp. Można też spożywać sznycle na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Szarrikka 03.12.2010 09:04
Uwielbiam to danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak