Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 0/5 kg
marchewka 2
ocet 10 % 1 łyżka
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę poszatkowac posolic i odstawic na 10 -15 minut .Marchewkę zetrzec na tarce o grubych oczkach.Natkę pietruszki pokroic.Kapustę zagnieśc wraz z marchewką ręką .Dodac natkę ,ocet ,olej i cukier oraz pieprz do smaku.Idealna do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 22.04.2013 09:04
moja ulubiona
anemon 21.04.2013 13:14
Bardzo apetyczna i bardzo kolorowa surówka.
IlonaAlbertos 03.01.2012 12:14
Do obiadu musi być obowiązkowo.
smakoszek 27.09.2011 08:27
przepyszna
Ewa/kalapurtka 12.07.2011 19:24
bardzo dobra
barbara11561 18.06.2011 12:15
Też uwielbiam takie suróweczki
SmacznaPyza 12.03.2011 08:49
też taką robię - jest pyszna!
Łucja1 05.10.2010 14:32
często robię podobną, jest pyszna!
Margo1 25.09.2010 12:42
Właśnie dzisiaj kupiłam i zrobię na weekend
IZABELA29 21.05.2010 08:57
taką surówkę robi moja mama i zawsze jest pyszna
IZABELA29 20.05.2010 07:14
odrobina natki czy świeżego koperku urozmaica tą sałatkę i nadaje jej świeżego smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak