Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski przekładaniec z kremem truskawkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
truskawki 35 dag
cukier puder do smaku
cukier waniliowy 1 opakowanie
śmietana kremówka 350 ml
sok truskawkowy 100 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski przekładaniec z kremem truskawkowym

Cukier waniliowy zagotować z sokiem, pod koniec dodać żelatynę , cały czas mieszać. Ściągnąć z ognia dodać pokrojone w ćwiartki truskawki oraz ubitą śmietanę. Wszystko wymieszać delikatnie i chłodzić w lodówce min . 1 godzinę. Ciasto francuskie rozwinąć i powycinać trójkąty o tej samej wielkości. Posypać cukrem pudrem i piec w temp. 220\'C ok 15-20 min na złoty kolor. Gotowe przekładać kremem. I posypać z wierzchu cukrem pudrem . Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.06.2013 21:53
mniammm, jak w składnikach są truskawki to na pewno pyszny ten przekładaniec
kate.500 11.12.2012 08:14
super
IKrakowianka 23.05.2012 21:08
ale super
pioge7 11.04.2011 19:35
apetyczne
IlonaAlbertos 07.12.2010 16:17
Musi smakować wyśmienicie :)
anja3107 04.12.2010 11:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak