Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rureczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier gruby do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rureczki

Ciasto francuskie rozwijamy. Dzielimy na paski ok 2-3 cm szerokości. Posypujemy cukrem pudrem. Rurkę smarujemy masłem a następnie nawijamy ciasto. Gotowe rurki posypujemy cukrem grubym i wkładamy do piekarnika na 20 min. w temp. 220\'C.
Smacznego !!


( rurki można dodatkowo napełnić kremem lub bitą śmietaną )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 21.09.2013 14:32
Lubię takie rurki z masą
czekoladka_m 17.07.2013 13:38
Ale mi narobiłaś smaka!! Chyba zrobię na niedzielę:)
AURELKA 27.04.2013 18:47
wyglądają bardzo zachęcajaco
kasiek 09.01.2013 22:26
faktycznie można je zrobić :)
RenataZ-et 06.01.2013 19:13
bardzo fajne
m1monika 22.07.2012 18:13
super!!!
IKrakowianka 23.04.2012 23:30
prawdziwe pyszności
Jaheira11 08.09.2011 22:11
prawdziwa przyjemność dla podniebienia :)
IlonaAlbertos 19.06.2011 22:37
Wyglądają super.
sylwiachmiel 03.12.2010 21:48
też takie piekę :)
Barbara40 03.12.2010 16:14
super pomysl, do ulubionych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak