Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rogaliki z marmoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
cukier puder do smaku
marmolada 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rogaliki z marmoladą

Ciasta francuskie rozwijamy. Wycinamy trójkąty. Każdy trójkąt posypujemy cukrem pudrem a następnie smarujemy marmoladą i zwijamy. Na formie do pieczenia wyłożonej papierem wykładamy zwinięte ciasteczka formując rogaliki. Pieczemy ok 25min. w temp. 220\'C. Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 07.10.2013 11:01
Ale smaczniutkie:)
Łukasz15 28.06.2013 09:30
Bardzo apetyczne
AURELKA 05.05.2013 20:22
bardzo lubię
caralajna 30.09.2012 07:04
mniam
RenataZ-et 13.05.2012 11:02
bardzo lubię takie rogaliki
kotlet 01.02.2011 23:51
świetne te rogaliki, na drugie śniadanie w sam raz
radek305
radek305 03.12.2010 00:54
na pewno bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak