Klopsiki z mięsa mielonego

Klopsiki z mięsa mielonego

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1 kg
  • bułka tarta

    1 łyżka
  • jajka

    2
  • kucharek

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • przyprawa w płynie

    1 łyżeczka
  • śmietana

    0,5 szklanka
  • mąka

    1 łyżka
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do mięsa dodajemy przyprawy, wyrabiamy. Formujemy nie wielkie kulki i kładziemy na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i delikatnie obsmażamy. Przekładamy klopsiki do garnka
podlewamy wodą. Pieczarki z cebulą podsmażamy i przekładamy do klopsików i dusimy około 20 min. Mąkę mieszamy ze śmietaną dodajemy do uduszonych klopsików.

Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kotlet

15.06.2011 23:00
lubię takie wynalazki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat