Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędlina z piersi kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża
cebula
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wędlina z piersi kurczaka

Wczoraj kupiłam pojedynczą dużą pierś kurczaka. W domu zrobiłam nacięcie z grubszej strony piersi, na tyle głęboko, aby nie przebić się na wylot. Cebulę pokroiłam w półkrążki, obsypałam mocno papryką ostrą i czosnkiem, nadziałam tym pierś. Całą pierś obtoczyłam w papryce ostrej i przyprawie do kurczaka, dodałam 2 łyżki oliwy, włożyłam całość do woreczka i do lodówki. Po ok 2 godzinach ugotowałam ją na parze (ok. 25 minut). Nie można piersi (ani żadnego innego pieczonego mięsa) kroić, zanim nie ostygnie. W przeciwnym razie mięso straci wszystkie soki i będzie suche.

Rewelacyjnie smakuje!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 13.08.2011 12:47
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak