Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab saute

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości
Marynata do mięs klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab saute

Dziś schab. Bez panierki, która jest najbardziej kaloryczna z całego schabowego.

2 plastry schabu rozbiłam tłuczkiem, obsypałam marynatą klasyczną do mięs i odłożyłam w woreczku na noc do lodówki. Dziś schab gotowałam 45 minut na parze. Mięso wyszło wspaniałe: wyjątkowo kruche, aromatyczne i soczyste!

Jeśli ktoś nie ma urządzenia lub naczynia przystosowanego do gotowania na parze, można do garnka wlać wodę, na to nałożyć durszlak i przykryć pokrywką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 26.08.2011 09:41
też smaczny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak