Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z kiszoną kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 g
ziemniaki 8 sztuk
sól
pieprz
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z kiszoną kapustą

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Kapustę ugotować do miękkości. Odcedzić. Na patelni rozgrzać smalec i podsmażyć kapustę doprawiając pieprzem. Ziemniaki odcedzić. Udusić na jednolitą masę i dodać kapustę. Troszkę udusić, wymieszać i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak