Boczniak marynowany

Boczniak marynowany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 szkl
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • pieprz

    10 ziaren
  • liść laurowy

    3 szt
  • ocet 10 %

    125 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby myjemy, obgotowujemy 10 minut, odsączamy z wody.
Przygotowujemy zalewę wg podanej proporcji, zagotowujemy.

Do zalewy wkładamy wcześniej obgotowane grzyby.

Zagotowujemy je razem z zalewą i gotujemy jeszcze 5 minut.
Gorącą zalewą z grzybami napełniamy słoiczki.
Zamykamy i pasteryzujemy ok 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat