Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z fasoli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 2 szklanki
jajko 1 sztuka
mąka 1 szklanka
śmietana 2 łyżki
cebula 1 sztuka
sól
boczek 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z fasoli

Fasolę namoczyć na noc i ugotować w tej samej wodzie. Zmielić w maszynce, wbić jajko, dodać mąkę, 1/4 szklanki wody i sól. Zagnieść ciasto. Formować małe kluseczki i wkładać je do wrzącej wody. Gotować 5-7 minut. Boczek drobno pokroić, stopić na patelni, dodać posiekaną cebulę i kilka łyżek śmietany. Kluseczki polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.06.2011 23:06
interesujący przepis
Iwona51
Iwona51 25.12.2010 01:37
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak