Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pistou

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 łyżka
bazylia świeża 10 listków
czosnek 2 ząbki
czerwone papryczki chilli 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sos pistou

Od papryczek należy odkroić końcówki, wszystkie składniki łączymy za pomocą blendera aby powstała jednolita masa. Opcjonalnie można dodać do sosu parmezan.
Jest to sos pochodzący z Prowansji i jest odpowiednikiem Włoskiego pesto, świetnie pasuje do ryb, makaronów i jako sos do przystawek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 07.02.2013 07:47
świetny pomysł ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak