Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka mięsna

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
mięso mielone
kawałek pora
marchew 2
majonez
ser żółty
ser pleśniowy lazur
papryka konserwowa
pieczarki 5-6
kukurydza 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka mięsna

Ryż rozerwać z torebki i wsypać do naczynia żaroodpornego. W ½ szklanki wody rozpuścić jedną kostkę rosołową a następnie zalać niż ryż. Mięso mielone podsmażyć na oleju doprawiając solą i pieprzem można dodać jeszcze czosnku. Następnie mięso wyłożyć na ryż. Wysypać kukurydzę, wyłożyć pokrojonego w cienkie paseczki pory oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Całość posypać startą na tartce marchewką na to wyłożyć ok. 1-2 łyżek majonezu. Wyłożyć paprykę konserwową , posypać serem pleśniowym a na wierzchu ułożyć plastry sera żółtego. Całość zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.12.2011 19:59
Bardzo apetycznie wygląda.
Jolanta_P-S 25.01.2011 08:43
wyglada fajnie
iwa643 03.12.2010 08:40
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak