Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel kakaowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2,5 szklanki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
kakao 3 łyżki
cukier 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel kakaowy

Mąkę ziemniaczaną wymieszać z cukrem i kakao, dodać 1/2 szklanki zimnego mleka, wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. Do wrzątku wlewać powoli przygotowane składniki, cały czas mieszając. Mieszając doprowadzić do wrzenia, wlać do salaterek, pozostawić do ostudzenia. Można podać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 27.11.2013 22:22
dobry kisielek
Iwona51
Iwona51 24.12.2010 07:23
ciekawy pomysł
PaniMISIOWA 06.12.2010 17:53
Bardzo ciekawy :-)
Margo1 05.12.2010 20:45
ja też
RenataZ-et 03.12.2010 09:30
Takiego jeszcze nie jadłam, muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak