Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrag w sosie cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi sparawione 2 szt.
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cytryny 2 szt.
bulion warzywny 3/4 szklanki
śmietana 18-procentowa 1/2 szklanki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: pstrag w sosie cytrynowym

Ryby pokrój w dzwonka, posyp przyprawą do ryb cytrynową, odstaw na 15 minut. Delikatnie oprósz mąką i podsmaż na rozgrzanej patelni. Przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw na 5-6 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 stopni.
Cytryny sparz, otrzyj ze skórki, przekrój i wyciśnij sok. W rondlu roztop masło, wsyp mąkę, wymieszaj. Zasmażkę rozprowadź z bulionem i sokiem z cytryny. Gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje, dodaj otartą skórkę z cytryny, zapraw śmietanką, dopraw do smaku przyprawą do ryb cytrynową i odrobiną cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 21.07.2011 14:55
super
jolaxa 13.02.2011 20:49
smaczne
Grażyna13 30.12.2010 09:54
To musi być pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak