Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udko z kurczaka w panierce (Pietruszkowo-Koperkowej)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko 2 sztuki
ziemniaki 5-6 sztuk
mrożone warzywa 1 garść
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
papryka mielona do smaku
olej do smażenia do smażenia
serduszka drobiowe 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Udko z kurczaka w panierce (Pietruszkowo-Koperkowej)

Udko myjemy i obtaczamy w koperku i pietruszce suszonej po czym kładziemy do naczynia żaroodpornego następnie płuczemy serduszka i wkładamy obok udka .
Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy na wierzch udek i serduszek następnie dodajemy mrożone warzywa posypujemy to wszystko papryką,kucharkiem,pieprzem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do temp 200stopni na około godzinę :)

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 07.02.2013 08:01
super;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak