Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 50 dag
posiekany szczypiorek 1/2 szklanka
mleko 4 łyżka
masło 5 dag
jaja 4

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak z jajkiem

Szpinak opłukać, osączyć, łodyżki odciąć, liście pokroić. Na małym ogniu rozpuścić masło i smażyć szpinak, aż nadmiar płynu odparuje. Dodać szczypior, koperek i mleko oraz pieprz i sól, wymieszać. W szpinaku zrobić 4 wglębienia i wbić jaja, oprószyć je pieprzem i solą, przykryć i smażyć, aż się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta639 18.09.2010 12:15
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak